Polityka prywatności

Polityka prywatności strony internetowej www.anitachabrowska.pl

 

I. POSTANOWIENIA OGÓLNE

 

1. Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez użytkowników bloga oraz subskrybentów biuletynu informacyjnego prowadzonego przez Anitę Chabrowską-Karpińską.
2. Administratorem danych osobowych udostępnionych przez użytkowników w ramach działalności strony internetowej www.anitachabrowska.pl jest Anita Chabrowska-Karpińska.
3. Strona internetowa www.anitachabrowska.pl realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniach w następujący sposób:
a) poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje
b) poprzez gromadzenie plików “cookies”.

 

II. INFORMACJE W FORMULARZACH

 

1. Strona internetowa www.anitachabrowska.pl zbiera informacje podane dobrowolnie przez użytkownika.
2. Dane w formularzu subskrypcji biuletynu nie są udostępniane podmiotom trzecim inaczej, niż za zgodą użytkownika.
3. Dane podane w formularzu biuletynu są przetwarzane w celu wykonania internetowej usługi w zakresie przesyłania subskrybentowi, który wyraził na to zgodę, newslettera oraz informacji handlowych i marketingowych.
4. Dane osobowe pozostawione na stronie www.anitachabrowska.pl nie zostaną sprzedane, ani udostępnione osobom trzecim, zgodnie z przepisami Ustawy o ochronie danych osobowych.
5. Do danych zawartych w formularzu przysługuje wgląd osobie fizycznej, która je tam umieściła. Osoba ta ma również prawo do modyfikacji i zgłoszenia żądania zaprzestania przetwarzania swoich danych w dowolnym momencie.
6. Administrator zastrzega sobie prawo do zmiany w polityce ochrony prywatności bloga, na które może wpłynąć rozwój technologii internetowej, ewentualne zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój strony internetowej. O wszelkich zmianach użytkownik zostanie poinformowany w sposób widoczny i zrozumiały.

 

III. INFORMACJE O PLIKACH COOKIES

 

1. Strona internetowa www.anitachabrowska.pl korzysta z plików cookies.
2. Pliki (cookies) są plikami tekstowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika strony www.anitachabrowska.pl i bloga. Przeznaczone są do korzystania ze strony www.anitachabrowska.pl i bloga. Przede wszystkim zawierają nazwę strony internetowej swojego pochodzenia, swój unikalny numer, czas przechowywania na urządzeniu końcowym.
3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator strony internetowej określony w par. I pkt. 2.
4. Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:
a) dostosowania zawartości strony do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze strony internetowej; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika strony i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
b) tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy strony korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości,
c) określania profilu użytkownika w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google.
5. W ramach bloga stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez użytkownika.
6. Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym użytkownika. Użytkownicy bloga mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies. Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.
7. Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na blogu.
8. Zalecam przeczytanie polityki ochrony prywatności, aby poznać zasady korzystania z plików cookies wykorzystywane w statystykach: Polityka ochrony prywatności Google Analytics 
9. Pliki cookies mogą być wykorzystane przez sieci reklamowe, w szczególności sieć Google, do wyświetlenia reklam dopasowanych do sposobu, w jaki użytkownik korzysta ze strony. W tym celu Google może zachować informację o ścieżce nawigacji użytkownika lub czasie pozostawania na danej stronie.
10. W zakresie informacji o preferencjach użytkownika gromadzonych przez sieć reklamową Google użytkownik może przeglądać i edytować informacje wynikające z plików cookies przy pomocy narzędzia: https://www.google.com/ads/preferences/